Wellness massage

06-183 676 53

 

Wellness Massages.

Combinatie van klassieke-, Hot Stone-, Lomi Lomi-, Bamboe-, Mindfulness- en Sportmassage. 

Tijdens de Wellness massage wordt er gebruik gemaakt van warme Basaltstenen, Bamboe massage stokken en etherische oliën, waarbij u kunt kiezen uit meerdere geuren.

Zowel klassieke-, Hot Stone-, Lomi Lomi, Bamboe-, Mindfullness- en Sportmassagetechnieken worden met elkaar afgewisseld. Dit alles volledig naar uw eigen wens en behoeften.

Ontspannende Mindfulness massage gaat over bewust worden van het nu, bewust worden van je lichaam.  Mindfulness kun je op verschillende manieren beoefenen. Nu ook door middel van massage!

Alle technische en sociale ontwikkelingen zorgen er namelijk voor dat we steeds meer onszelf kwijtraken.  We zijn druk, druk, druk en krijgen steeds meer klachten en kwalen.

Hieronder uitleg over de wellness massages waar u gebruik van kunt maken.

Mindfulness massage

De combinatie van mindfulness en massage brengt je nog dieper bij jezelf. Je geniet van de subtiele ervaring in je lichaam. Je laat je (aan)raken door de stem en handen van de masseur. Je komt niet alleen fysiek maar vooral mentaal tot rust.

Bamboe massage

Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de leer van de vijf elementen hout, vuur, aarde, water en metaal. De Bamboe massage is een ontspannende massage die doorwerkt op het gehele lichaam. Spierknopen verdwijnen en het lichaam ontspant.

Lomi massage

Lomi is de Hawaïaanse term voor massage en betekent ‘drukken, kneden, wrijven’, maar ook ‘met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken’. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt.
Het is een rustige, ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing.
Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, van sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.


Techniek
Lomi Lomi massage is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur, van sprankelende watervallen tot krachtige oceaangolven, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren. Het lijkt bijna een soort dans.
De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken.
Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

Hotstone massage

Een Hotstone massage wordt gegeven met warme basaltstenen (45-50° C), die hoog uit de bergen en vulkanen van de Andes (Zuid-Amerika) komen. Basalt stenen zijn stenen van gestolde lava van vulkanen. Dit vulkanisch gesteente is door hitte ontstaan en heeft eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen. Gedurende honderden jaren hebben de elementen der natuur (wind, water, vuur en aarde) de stenen zowel letterlijk als energetisch gevormd. Het masseren met deze brokken energie kan niets anders betekenen dan een pure verwennerij voor lichaam en geest. Niet voor niets wordt hotstone massage gezien als een effectief middel tegen spanning en stress.. De stenen werken ontgiftend, ontspannend en hebben een sterke magnetische kracht die nieuwe energie geeft aan uw lichaam.

Indicaties:
•bij spanning en stress;
•voor verbetering van de doorbloeding van de spieren (warmte van de stenen dringt ongeveer 3 cm door in het spierweefsel)
•voor bestrijding van spiervermoeidheid

Contra-indicaties:
•bij besmettelijke huidaandoeningen
• acute letsels
• ernstige hart- en vaataandoeningen
• trombose
• uitputting en extreme vermoeidheid (burn out)
• infecties en koorts
• gebruik van bepaalde geneesmiddelen bij gebruik van bepaalde geneesmiddelen (bv. pijnstillers, antidepressiva, antibiotica/penicilline, ontstekingsremmers, bloedverdunners en prednison) en geestverruimende middelen (alcohol en drugs)
• hoge en lage bloeddruk
• indien de buitentemperatuur 26° C of hoger is
• kanker en/of andere ernstige ziekten
(er mag alleen na toestemming van de behandelend arts zacht worden gemasseerd)

Klassieke massage

De klassieke ontspanningsmassage is een vorm van massage waarin zowel de kennis van de westerse gezondheidszorg als de oosterse filosofie een belangrijke rol speelt. Door de ontspannende werking wordt de spanning in de spieren weggenomen en het stressniveau in uw lichaam en geest verminderd. Dit leidt tot een betere gezondheid en een heerlijk gevoel van welbevinden.

Kaarsmassage

Bij verwarming verandert deze speciale kaars in een warme aromatische massage olie met voedende en hydraterende eigenschappen. Het omhullende aroma heeft een ontspannende werking op lichaam en geest.

logo